Galaxy S-serien har passert 100 millioner

Stadig økende etterspørsel.

Galaxy S-serien har passert 100 millioner
Samsung feirer en ny milepæl for salget av selskapet Galaxy S-serie med smartmobiler. Bilde: Samsung Tomorrow

Samsungs Galaxy S-serie er den fremste utfordreren til Apple iPhone-serie når det gjelder salg, men selv med forrige ukes kunngjøring om 100 millioner solgtesmartmobiler i Galaxy S-serien siden lanseringen i mai 2010, har Apple et solid forsprang. Da iPhone-serien var fem år gammel i fjor sommer, kunngjorde Apple at det var blitt solgt en kvart milliard iPhoner globalt.

Galaxy S III har nå solgt like mye på 7 måneder som Galaxy S II har solgt på 20 måneder, 40 millioner eksemplarer. Samsung avduket under CES-messen i forrige uke en oppfølger til S II-modellen, nærmere bestemt Galaxy S II Plus, som er en mindre oppdatering til tidligere toppmodellen.

Salget av Galaxy S III økte fortsatt på slutten av fjoråret. Det ble solgt 10 millioner av denne i løpet av de to siste månedene, og Samsung oppgir at det nå selges i gjennomsnitt 190 000 Galaxy S III-enheter hver dag. Det utgjør mer enn 5,78 millioner i en gjennomsnittlig måned.

Apple har foreløpig ikke kommet med tall for salget av iPhone i fjerde kvartal, men i tredje kvartal solgte selskapet 26,9 millioner iPhoner. Dette inkluderer alle tilgjengelige modeller, men bare noen få dagers salg med iPhone 5. Alt tyder på at denne nyeste utgaven har solgt svært godt i fjerde kvartal.

Nokia antas fortsatt å være den største leverandøren av Windows Phone-baserte smartmobiler. Til sammen i fjerde kvartal solgte selskapet 4,4 millioner Lumia-telefoner, som tilbys i en rekke utgaver og prisklasser.

    Les også:

Les mer om: