FORBRUKERTEKNOLOGI

Galaxy S5 får fingeravtrykksleser

Flere bruksmuligheter enn hos erkerivalen.

Fingeravtrykksleser spås å bli standard på kommende smartmobiler.
Fingeravtrykksleser spås å bli standard på kommende smartmobiler. Bilde: Image Source/All Over Press
18. feb. 2014 - 14:01

24. februar er datoen da Samsung ventes å avdekke sitt nye flaggskip innen smartmobiler, Galaxy S5.

Nettstedet SAMmobile.com som har spesialisert seg på Samsungs smartmobiler, melder at de har «drøssevis av informasjon fra innsidere» om Galaxy S5, og at de nå er sikre på at den kommer med innebygget fingeravtrykksleser.

Det dreier seg om en sveipleser, altså der man må dra fingeren i stedet for bare å trykke den. Leseren er lagt inn i hjemknappen på mobilen, som for øvrige holder seg til forgjengernes tradisjon med fysisk knapper framfor for skjermknapper.

Det er ikke opplyst om hvem som leverer fingeravtrykksteknologien.

Det norske utviklingsselskapet Idex satser på fingeravtrykkslesere, men har ikke vært tilgjengelig for kommentar, grunnet forberedelser til Mobile World Congress i Barcelona i neste uke, bransjebegivenheten der Galaxy S5 skal presenteres offentlig for første gang.

Fingeravtrykksleseren på Galaxy S5 ser ut til å få flere bruksmuligheter enn på erkerivalen iPhone 5s. Ifølge SAMmobile vil brukeren kunne registrere opptil åtte fingeravtrykk. Minst ett må brukes til å låse opp enheten. De andre kan tilordnes ulike oppgaver, for eksempel åpne en gitt app.

Andre oppgaver som kan styres av fingeravtrykksleseren er å åpne en privat mappe, «Personal Folder» eller utløse privat modus, «Private mode», der man kan legge apper og tjenester av mer personlig art.

Fingeravtrykk kan også gi tilgang til Samsung-kontoen og styre alt av brukernavn og passord til nettjenester.

I det man sveiper fingeren over leseren, vil en et bilde av fingeravtrykket vises på skjermen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.