Galaxy Tab 10.1 forbudt i USA

Samsung har kopiert Apple iPad, heter det i en kjennelse i California.

Apple mener Samsung Galaxy Tab er en kopi av deres iPad.
Apple mener Samsung Galaxy Tab er en kopi av deres iPad.

Samsung har kopiert Apple iPad, heter det i en kjennelse i California.

En dommer i San Jose i delstaten California har utstedt en midlertidig forføyning som forbyr Samsung å selge nettbrettet Galaxy Tab 10.1 over hele USA.

Forbudet kommer i forkant av rettens behandling av et søksmål fra Apple med påstand om at Samsungs produkt er en kopi av Apples nettbrett iPad, i strid med Apples patentbeskyttede design. Denne behandlingen tar til 30. juli. Apple må deponere 2,6 millioner dollar som sikkerhet i tilfelle dommen, mot formodning, skulle gå i Samsungs favør.

Dommer Lucy Koh hadde tidligere avslått Apples begjæring om midlertidig forføyning mot Samsung, der Apple krevde stans i salg av alle Samsung Galaxy-produkter, det vil si både nettbrett og smartmobiler. Apple anket, og fikk delvis medhold: Ankeinstansen instruerte Koh om å se nærmere på begjæringen mot nettbrettet. Det fikk Koh til å konkludere med at Galaxy Tab var en for tro kopi av iPad.

– Samsung har rett til å konkurrere, men de har ikke rett til å konkurrere på uredelig vis ved å fylle markedet med ulovlige produkter. Som patentinnehaver har Apple rett til å hindre andre fra å selge deres oppfinnelse, heter det i kjennelsen som Koh undertegnet i går.

Tilsvarende forføyninger med salgsforbud mot Galaxy Tab er allerede på plass i blant annet Tyskland og Australia. Det er første gang en slik forføyning vedtas i USA. Den rettslige striden mellom Apple og Samsung startet med at Apple saksøkte Samsung i USA i april i fjor, og omfatter i dag rundt 30 søksmål og motsøksmål fordelt på ti land.

Analytikere sitert av Wall Street Journal nedtoner kjennelsens betydning. De mener den ikke får vesentlige følger verken for Samsungs samlede omsetning eller for de øvrige søksmålene og motsøksmålene mellom Apple og Samsung.

Samsung sier seg skuffet over kjennelsen, og advarer at de vil slå tilbake med alle mulige midler. Apple gjentar at Samsungs produkter er kopier av Apples originaler.

I forrige uke avsluttet en dommer i Chicago en tilsvarende strid mellom Apple og Google-selskapet Motorola Mobility fordi ingen av partene hadde tilstrekkelige bevis eller gode nok argumenter.

    Les også:

Til toppen