JUSS OG SAMFUNN

Galaxy Tab fortsatt forbudt i Tyskland

Retten er klar på at Samsung har kopiert for mye, og at Apple har rett på vern.

At Galaxy Tab er tynnere enn iPad, gjorde ikke inntrykk på den tyske dommeren.
At Galaxy Tab er tynnere enn iPad, gjorde ikke inntrykk på den tyske dommeren. Bilde: Samsung

En rettsinstans i Düsseldorf opprettholdt i går en midlertidig forføyning mot Samsung. Det betyr at nettbrettet Galaxy Tab ikke vil kunne selges i Tyskland inntil videre. Årsaken er at Apple gis medhold i en klage om at nettbrettet til det koreanske selskapet er så lik iPad at Apples rettigheter er krenket.

Den midlertidige forføyningen ble først vedtatt 9.august, da med virkning for hele EU. Uka etter kom retten på andre tanker, og trakk tilbake påstanden om at kjennelsen også gjelder andre EU-land enn Tyskland.

    Les også:

Retten vil avgi en detaljert kjennelse i saken 9. september. Etter høringen i går forklarte dommer Johanna Bruckner-Hoffmann at Samsung, i motsetning til andre av Apples konkurrenter, hadde lagt seg for tett opp til Apples design. Hun la til at retten står fast ved at krenkelsen ikke er så alvorlig at forføyningen kan utvides til andre land enn Tyskland.

At Galaxy Tab er tynnere enn iPad, gjorde ikke inntrykk på den tyske dommeren.
At Galaxy Tab er tynnere enn iPad, gjorde ikke inntrykk på den tyske dommeren. Bilde: Samsung

Samsung argumenterte med at det ikke er et utall måter å konstruere et nettbrett, og at Apples påstand var et forsøk på å hindre konkurranse fra et teknologisk overlegent produkt. Samsungs advokat, Henrik Timmann, viste blant annet til en kjennelse i Nederland, der selskapet fikk støtte for et tilsvarende syn i forhold til mobiltelefoner med berøringsskjerm, under behandlingen av fire klager fra Apple rettet mot mobiltelefonene i Samsungs Galaxy-familie.

Apples advokat Matthias Koch fikk ikke medhold da han argumenterte for at Galaxy Tab utgjør en så alvorlig krenkelse at Samsungs nettbrett må forbys over hele EU.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.