JUSS OG SAMFUNN

Gallup: Forskjellen mellom menn og kvinner er redusert

Det er fortsatt økning i nettilgangen i Norge. Resultatene for september viser ingen stor økning i bruken, men kvinner er mer aktive på nettet enn før. Dette bekreftes også med at kvinnene handler mer og mer på Internett, opplyser Norsk Gallup.

Therese Werenskiold
16. okt. 2001 - 09:58

Høsten er over oss og både nettbruk og nettilgang øker jevnt og trutt. Gallups InterTrack for september viser at det nå er over 2,5 millioner personer over 13 år som har tilgang til Internett. 1.164.000 hustander har nettilgang.

Dette er stabilt fra forrige måling, men resultatet viser samtidig en oppgang for de fem siste månedene. Gallup skriver at forskjellen mellom menn og kvinner er redusert, og det er nå syv prosent flere menn enn kvinner som har tilgang.

Over to millioner har brukt nettet siste tretti døgn, og 1.143.000 personer bruker nettet hver eneste dag.

Bruksfrekvensen er fortsatt stabil, og svakt økende på månedsnivå, melder Gallup som likevel registrerer en liten tilbakegang på daglig bruk. Analysebyrået presiserer at tilbakegangen ikke er signifikant - dermed kan man si den er stabil.

Menn hadde i august en økning i bruken, men denne har nå stabilisert seg. I september er det kvinnene som øker mest og Gallup registrerer at halvparten av kvinnene bruker nettet månedlig.

Det er små endringer i månedlig bruk og alder. Andelen med grunnskoleutdannelse går noe frem, mens de øvrige utdanningsgruppene står stabilt.

Den daglige bruken er stabil. 1.143.000 personer bruker Internett daglig, og dette er på nivå med de siste månedene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.