JUSS OG SAMFUNN

Gallup og MMI samles om nett-tall

De nyeste tallene fra de to hovedleverandørene av nettstatistikker, Gallup og MMI, bekrefter at konkurrentene er rimelig enige om bruken av Internett i Norge. Men kun i oktober. Tidligere i høst har tallene ikke korrespondert.

Herman Berg
20. nov. 1997 - 18:03

"Hvis vi ser bort fra å sende og lese e-post, har du brukt eller vært innom Internett de siste 30 dagene? i går?"

Slik lyder spørsmålene fra Norsk Gallup Institutt som deltagerne i undersøkelsen Forbruker & Media blir stilt per telefon.

MMI bruker en annen metode og stiller spørsmålene på et skjema:
"Når var siste gang du benyttet Internett, når du ser bort fra i dag?"

Svaralternativene er:

"I går, For 2 dager siden, For 3-7 dager siden, For 8-30 dager siden, Mer enn 1 måned siden eller Husker ikke".

Men selv om de to instituttene bruker ulike kommunikasjonsmetoder, spørsmålsstillinger og utvalg (MMI samler vanligvis svar fra to måneder), er resultatene for oktober forbausende like.

MMIs Internett Barometer for oktober viser at 235.000 nettbrukere var på Internett "i går" (dvs. daglige bruker). Gallups InterTrack viser at 275.000 var på Internett "i går".

MMIs Internett Barometer viser at 641.000 surfere i Norge har benyttet Internett i løpet av sist måned. Gallups InterTrack viser at 670.000 nordmenn (13 år og eldre) har brukt Internett i løpet av "de siste 30 dagene".

Likevel er ikke de to instituttene enige om utviklingen av nettbruken. Mens det i Gallups statistikker nå er en nedadgående trend i forhold til tidligere i høst, har MMIs brukstall steget.

I august/september var gjennomsnittet på MMIs daglige bruk ("i går") 224.000. Tilsvarende tall fra Gallup var et snitt på 286.000 i samme tidsrom.

MMIs bruk i "de siste 30 dagene" i august/september var 546.000, mens Gallup lå så høyt som 724.000 i snitt.

Men når det nå nærmer seg jul, ser det altså ut til at konkurrentene begynner å enes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.