Game over for Sega, hevder japansk avis

Den japanske spillprodusenten Sega gir opp konkurransen mot Nintendo og Sony og vil i mars slutte å produsere spillkonsoller, skriver den japanske næringslivsavisen Nikkon Keizai Shimbun.

Det er nyhetsbyrået Reuters som siterer den japanske avisen på saken, som videre slår fast at Sega Enterprises LTD i stedet vil fokusere virksomheten inn mot utvikling og markedsføring av ny spillprogramvare.
De siste nyhetene som bar bud om at Sega var i trøbbel, kom i november da selskapet la frem et underskudd på 1,66 milliarder kroner for halvårsperioden april-september, mye på grunn av selskapets store priskutt på sin spillkonsoll Dreamcast i det amerikanske markedet. I kjølvannet av den nedslående resultatmeldingen oppsto det en rekke rykter om selskapet, blant annet at Nintendo var en mulig kjøper av hele virksomheten.


Dette ble senere dementert av begge parter (se relaterte saker over).

Så sent som mandag denne uken kom det så rapporter om at Sega i løpet av måneden ville offentliggjøre en ny virksomhetsplan som innebærer at selskapet vil produsere spill for Microsofts kommende spillkonsoll, XBox.

Sega holder inntil videre fast på tidligere uttalelser om at selskapet ikke har noen planer om å trekke seg som produsent i maskinvaremarkedet.
Til toppen