GameCube fortsatt større enn Xbox i Europa

Til tross for aggressiv bunting av spill, har ikke Microsoft greid å vinne konkurransen om andreplassen i spillkonsollmarkedet i Europa. Førsteplassen er foreløpig kun en drøm for andre enn Sony.

Ifølge Reuters rapporterer Nintendo om 1,5 millioner solgte GameCube-maskiner i Europa i 2002. Analytikere mener dette så vidt holder til å beholde andreplassen i det europeiske spillkonsollmarkedet, for det spås at Microsoft har solgt 1,4 millioner Xbox-maskiner i Europa i fjor. Det forventes dog at Sony har solgt nærmere seks millioner PlayStation 2-enheter i Europa den samme perioden, så veien til toppen er lang for både Nintendo og Microsoft.

Les også:


Analytikerne forventer likevel at Xbox vil passere GameCube i løpet av 2003. Tallene for Europa i år spås til å bli 2,6 og 2,2 millioner enheter for henholdsvis Xbox og GameCube.


Nintendos europeiske markedsdirektør, David Gosen, sier til Reuters at selskapet ikke planlegger å gjøre noe med prisen på GameCube i år. GameCube er stort sett rimeligere å kjøpe enn Xbox, men Microsoft inkluderer gjerne gratis spill sammen maskinen, noe som helt klart er med på å øke salget.

Gosen sier at Nintendo først og fremst vil fokusere på nye spilltitler og at selskapet ikke har noen planer om å gi fra seg andreplassen. Han legger til at de første GameCube-maskinene med Internett-muligheter vil komme i europeiske butikker den 7. mars i år. Omtrent samtidig starter Xbox Live opp her hjemme (se relaterte artikler nederst på siden).

Ifølge Gosen vil det bli lansert over 80 nye spill til GameCube i 2003.

Det ble solgt tre millioner eksemplarer av Nintendos andre populære spillmaskin, Game Boy Advance. En ny og forbedret utgave av GBA vil komme til Norge i slutten av mars. Ifølge Gosen vil det i år bli lansert 60 nye spill til den håndholdt enheten.

Online-spill blir den neste store bølgen:

Til toppen