RESULTATERFINANS

GameCube og Xbox snart utsolgt

Amerikanske forhandlere melder om enorm etterspørsel etter de nye spillmaskinene fra Nintendo og Microsoft. Forrige torsdag kom Microsofts Xbox ut i handel, og søndag startet salget av GameCube, men allerede nå begynner butikkene å gå tom for begge modellene.

22. nov. 2001 - 13:37

Ifølge Wall Street Journal (WSJ) ser det på ingen måte ut til at den svake økonomien påvirker det dataspillende publikums kjøpelyst i særlig grad. Både Xbox, som kom i salg i USA for knapt en uke siden, og Nintendos GameCube, som debuterte sist søndag, er godt på vei til å være utsolgt, skriver avisen og opplyser at:

  • Nettbutikken til Toys"R"Us ble utsolgt av såvel Xbox som GameCube i løpet av én time
  • Electronics Boutique Holdings Corp. opplyser at lagrene allerede er tømt for Xbox og GameCube
  • Kmart Corp. sier det samme: Xbox er utsolgt, og GameCube er "mostly sold out"
  • Bluelight.com, som er Kmarts ehandelssatsing men opererer med sitt eget logistikksystem, forteller at Xbox og GameCube ble utsolgt første dagen
  • Og en talsperson hos Wal-Mart Stores Inc. konstaterer at "Xbox er bortimot utsolgt" og at "GameCube fremdeles selger svært godt"

Ingen av forhandlerne vil imidlertid kommentere konkrete salgtall overfor WSJ, men avisen mener å kunne slå fast at salgstallene uansett blekner mot den fenomenale mottakelsen Sony i fjor fikk med sin spillboks PlayStation 2 (PS2). Sony solgte PS2 i et opplag på en halv million nærmest over natta, mens Microsoft var forventet å selge rundt 300.000 Xbox-er de første dagene. Nintendo hadde forberedt 700.000 enheter til søndagens GameCube-premiere.

Heller ikke Microsoft Corporation vil avsløre hvor mange spillbokser som nå sendes ut i kanalene og totalt antall solgte Xbox-er, men vil gjerne meddele at omsetningen "ligger langt høyere enn de 93,5 millioner dollar som Harry Potter-filmen spilte inn i løpet av de tre første permieredagene".

Microsoft forteller også at det i snitt selges over tre spill og diverse tilleggsutstyr, eksempelvis spillkontrollere, med hver eneste Xbox. Dessuten kan de røpe at det blir sendt ut 100.000 ekstra spillmaskiner til Thanksgiving-høytiden som starter i dag.

Japanske Nintendo sier at det ble omsatt GameCube-spillbokser, spill og tilbehør for over 98 millioner dollar allerede den første salgsdagen. En av selskapets amerikanske sjefer, som heter intet mindre enn George Harrison, vil heller ikke kommentere nøyaktig hvor mange spillmaskiner som er solgt, men sier såpass at han "regner med at førsteopplaget på 700.000 spillbokser blir utsolgt" i løpet av i dag eller fredag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.