Gamle Cell-ledere forsvunnet

Kun få måneder etter fusjonen mellom Cell Network og Mandator finnes det ikke en eneste tidligere Cell-sjef igjen i den øverste toppledelsen i konsulentselskapet. Marcus Bäcklund (bildet) er en av Cell-toppene som forsvant.

Kun få måneder etter fusjonen mellom Cell Network og Mandator finnes det ikke en eneste tidligere Cell-sjef igjen i den øverste toppledelsen i konsulentselskapet. Marcus Bäcklund (bildet) er en av Cell-toppene som forsvant.

Ledelsgruppen i Cell Network består i dag, måneder etter fusjonen med Mandator, bare av ledere fra det ene selskapet; Mandator.

Som konsernsjef sitter Niklas Flyborg, som kom fra Mandator. Det var planen at han skulle styre selskapet sammen med Marcus Bäcklund, som var konsernsjef for Cell Network. Men Bäcklund forlot selskapet - etter sigende av familiære hensyn.
Les mer om Bäcklunds avgang: Cell-toppsjef trekker seg
Gunilla Rudebjer sitter som finansdirektør i Cell. Hun hadde en tilsvarende stilling i gamle Mandator.
Som COO (Chief Operating Officer) finner man Lars Falke, som var divisjonssjef i Mandator før fusjonen.

Christina Norrbing innehar også COO-posisjonen i Mandator. Hun var også divisjonssjef i Mandator før fusjonen.

Jerker Käll er direktør for "Acquisitions and Integration" i Cell Network. Han var tidligere viseadministrerende direktør i Mandator.

Navn som Marcus Bäcklund, Per Tjernberg, Jan Starrsjö, Tom Buhl og Arvid Liepe er ikke å finne på listen over de øverste topplederne i Cell Network i november 2000. De er i stedet plassert som ledere for forskjellige kompetansegrupper.

Marcus Bäcklund er som tidligere beskrevet ute av selskapet, og jobber i dag for Ledstiernan sammen med blant andre Janne Carlzon. Arvid Liepe er ansvarlig for "investor relations" i Mandator, samme jobb som han hadde i Cell før fusjonen. Tom Buhl, mannen bak den famøse "lokkemailen" til ansatte i selskapet Cell Network ikke ville ha (Cell Strategy, som ble solgt til Adcore), kommer fra "gamle Cell" og har i dag rollen som COO for Cell International.
Les mer om mailen fra Tom Buhl: Cell sikler på solgte Cell-strateger
Det er under grupperingen "støttefunksjoner" man finner igjen de tidligere Cell Network-sjefene.


Av de fire posisjonene i denne gruppen er samtlige fra gamle Cell.

Styreformannen som ledet Cell Network til fusjon med Mandator, velkjente Janne Carlzon, er fremdeles i styret, men bekler ikke lenger vervet som styreformann. Den offisielle begrunnelsen for at Carlzon trakk seg tilbake var at han skulle flytte til London og engasjere seg sterkere i investeringsselskapet Ledstiernan.

Når det gjelder Norge trakk Bente Sollid fra Cell da det ble klart at Sverre Hurum, tidligere sjef for Mandator i Norge, fikk toppjobben. Sollid ble tilbudt jobben som strategisk toppsjef i selskapet, men Sollid flyttet i stedet til Frankrike.

Les også historien om hvordan Cell seg stor

Til toppen