RESULTATERFINANS

Gamle glass-TV-er nå null verdt

Philips har nedskrevet verdien av et datterselskap til null fordi gamle TV-er ikke lenger selger.

22. des. 2005 - 11:22

Philips ser ut til å gjort en skikkelig feilvurdering av utviklingen, da de for fem år siden satset på å produsere gammeldagse TV-er i Sør-Korea. Sammen med LG startet de LG Philips Displays. Nå har selskapet avskrevet de siste verdiene i selskapet, og tar dermed et regnskapsmessig tap på 418 millioner euro.

Philips begrunner dette med synkende etterspørsel etter gammel teknologi og fallende priser for populære nyere alternativer, skriver ft.com.

Flatskjermer har tatt fullstendig over for CRT-skjermer til PC-bruk, og fallende priser sørger for at folk stadig kjøper større modeller som TV. Nå ser altså ikke Philips noen verdi i sin gammeldagse TV-produksjon. De kan ikke konkurrere med flatskjermer når prisen blir så lav.

Det bør også nevnes at det kraftige prisfallet på flatskjermer de siste to årene også har rammet produsentene av slike skjermer hardt. Mange har slitt med lønnsomheten. Men i det siste er det kommet signaler om at etterspørselen er større enn produksjonen, og dermed kan prisene stabiliere seg, eventuelt stige noe.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.