JUSS OG SAMFUNN

Gamlefar Murdoch tar roret i BSkyB

Mediemagnaten Rupert Murdoch trer inn i stillingen som styreformann i BSkyB. Bakgrunnen er handel med aksjene som har resultert i at BSkyB og konkurrenten Canal Digital nå har sammenfallende eiere.

Hilde Nyman
17. juni 1999 - 05:50

Rupert Murdoch med sitt selskap News Corp. sitter med 40 prosent eierskap av de største aksjonærene i British Sky Broadcasting PLC (BSkyB). BSkyB er en av de viktigste aktørene i utviklingen av digital-TV i Storbritannia.

Nå har Murdoch gått inn i posisjonen som styreformann i satellittselskapet med øyeblikkelig virkning, skriver Wall Street Journal (WSJ). Også datteren Elizabeth er sterkt involvert i medieoperasjonene til faren, og det ble en stund spekulert i om hun ville få ny stilling.

Tidligere satt Jerome Seydoux i stillingen, som representant for aksjonæren Pathe. Dette selskapet solgte sine aksjer i BSkyB tidlig juni til det franske mediaselskapet Vivendi, som igjen eier 34 prosent i franske Canal+. Derfor går ryktene høyt om fusjon mellom de to konkurrentene på det europeiske digitale markedet, ifølge WSJ.

Tidligere i år gikk fusjonsplanene mellom Canal Plus og BSkyB i vasken på grunn av uenighet om lederposisjoner. Dessuten er det svært uklart om en eventuell fusjon vil bli godtatt av både nasjonale og europeiske konkurransemyndigheter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.