Gammel funksjonalitet snart tilbake i IE

Microsoft skal gjeninnføre funksjonalitet som ble fjernet i Internet Explorer etter en patentstrid.

Gammel funksjonalitet snart tilbake i IE

Microsoft skal gjeninnføre funksjonalitet som ble fjernet i Internet Explorer etter en patentstrid.

I april i fjor måtte Microsoft gjøre en endring i Internet Explorer på grunn av en patentstrid med selskapet Eolas. Resultatet av endringen var at kontroller som ble lastet direkte i HTML-koden på websider ved hjelp av taggene object, embed og applet, ikke ble automatisk aktivert, men i stedet krevde at brukerne klikket på dem.

Mange løste dette ved å laste kontrollene ved hjelp av JavaScript i stedet.

Nå har Microsoft lisensiert de omstridte teknologiene fra Eolas. Dermed kan selskapet gjeninnføre den tidligere funksjonaliteten i Internet Explorer. Dette skal denne gang normalt ikke kreve at nettstedene gjør endringer.

    Les også:

Den gamle funksjonaliteten vil bli gjort tilgjengelig på tre måter. I desember kommer en testversjon i form av Internet Explorer Automatic Component Activation Preview, som skal gjøres tilgjengelig via Microsoft Download Center.

Funksjonaliteten skal også være inkludert i de neste testversjonene av Windows Vista SP1 og Windows XP SP3. Men den virkelige utrullingen vil først skje i forbindelse med en kumulativ oppdatering til Internet Explorer som skal bli tilgjengelig gjennom blant annet Microsofts automatiske oppdateringstjenester i april 2008.

Mer informasjon om dette finnes her.

Til toppen