RESULTATERFINANS

Gammel sjef - ny optimisme

Tandberg Datas avgåtte administrerende direktør, Jon E. Bjørstad, kjøpte 25.000 opsjoner i sitt gamle selskapet - og snudde dermed den nedagående trenden for Tandberg Data-aksjen. Kjøpet bidro også til at IT-indeksen la på seg 2,1 prosent.

Eirik Flaa
8. juni 1998 - 18:59

Generell oppgang i markedet slo positivt ut på IT-aksjene mandag. IT-indeksen endte opp 2,1 prosent og landet på 1522,2 poeng, mens totalindeksen endte på 1341,3 poeng - opp 1,6 prosent fra fredag.

Best ut kom Sysdeco, en aksje som har vist seg svært volatil i løpet av sine få dager som selvstendig børsnotert selskap. Oppgangen på hele 12,9 prosent til til 3,50 kroner bør da heller ikke tillegges for stor vekt: Kjøper avsluttet på 3 kroner.

Pessimismen som den siste tiden har herjet rundt Tandberg Data, snudde i dag etter at selskapets tidligere administrerende direktør Jon E. Bjørstad flesket til og kjøpte 25.000 opsjoner på aksjen.

- Bjørstad kjenner selskapet godt og det er derfor naturlig at dette gir utslag, sier en analytiker som mener markedet har fokusert altfor sterkt på at det ennå ikke har kommet noen kontrakt på MLR båndstasjonene med Compaq.

- Man må smøre seg med tålmodighet. Det kan ta flere måneder før det blir noen avtale, sier analytikeren.

Også Ask hadde medgang fredag: Aksjen steg med 4 prosent til 65,50. Årsaken kan være en rosende artikkel i Finansavisen om utviklingen til Proxima i den amerikanske PC-kanalen basert på en undersøkelse fra FTC. Digi.no publiserte for øvrig lørdag en artikkel om den samme undersøkelsen, med motsatt konklusjon - at Proxima faktisk taper andeler hos de samme distributørene mot hovedkonkurrenten InFocus.

Elektronikkprodusentene Alphatron og Kitron falt noe tilbake mandag, men stort sett var det små negative endringer for IT-selskapene mandag.

Aktiviteten på Oslo Børs endte på 1,4 milliarder kroner - som er omtrent på snittet for året så langt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra