BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gammel spion-orm lager fortsatt kaos

digi.no har fått tilsendt sensitive dokumenter både fra militære norske datasystemer, organisasjoner og bedrifter. Spion-ormen Sircam herjer fortsatt.

6. sep. 2001 - 12:00
Sircam

digi.nohemmeligstemplede dokumenter


Det er snart sju uker siden Sircam startet sin ferd rundt om i folks maskiner, og den ligger fortsatt på topp på mange av antivirusleverandørenes lister.

Ifølge analytikere ZD Net har snakket med, antas det at Sircam hadde infisert 2,3 millioner maskiner og forårsaket ekstraarbeid og trøbbel med en prislapp på rundt ni milliarder kroner.

Som vanlig er moralen: Oppdatér antivirusprogramvare jevnlig, og ikke klikk på ukjente vedlegg.

Til og med ultra-kynikeren Rob Rosenberger slutter seg til oppfordringen. Rosenberger bruker ellers mesteparten av sin tid til å hudflette media og antivirusselskaper på sitt nettsted Virus Myths.

- En dag vil det komme et virus som er super-dødelig. Og kanskje, rent filosofisk sett, er ikke det så dumt, sier han til ZDNet.

Han mener det kanskje er en katastrofe som må til for å vekke forbrukerne fra dvalen, og at en slik massiv virus-epidemi ville gjøre nettet sikrere.

- Vi lærer gjennom motgang. Akkurat nå blir ikke Sircam tatt seriøst, og virusproblemet blir bare verre, avslutter Rosenberger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.