JUSS OG SAMFUNN

Gapestokken virker

I forrige uke offentliggjorde America Online (AOL) en liste med navnene på de ti verste spammerne, i et forsøk på å bekjempe det voksende problemet med søppelpost. Og gapestokken har virket.

Therese Werenskiold
12. mars 1998 - 10:33

AOL kan nå glede seg over sin første seier som et resultat av den siste antispam-kampanjen. Spammere gjør mye for å skjule sin identitet, sier AOLs advokat Randall Boe, og forklarer at idéen bak "ti på topp-listen" var å eksponere spammerne slik at de selv skulle trekke seg tilbake i skam.

Ifølge CNET har taktikken tilsynelatende virket, ihvertfall i ett tilfelle. En av spammerne gikk med på å slutte å sende søppelpost, samt betale AOL en erstatningssum mot en avtale om å slippe å bli saksøkt.

Det siste halve året har AOL vunnet en rekke søksmål mot spammere, og selskapet håper nå at det siste oppgjøret vil få andre spammere på bedre tanker. Boe sier også til CNET at det fremdeles er langt igjen, selv om de har gjort fremskritt siden september.

- AOL kan bare ta en spammer om gangen, og det kommer stadig nye. Vi må overbevise alle som sender søppelpost om at de blir saksøkt hvis de mottar en "advarsel" i posten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.