Går du på skolen? Sjekk ut din rettigheter

Målet med Story2study.no er å la elevene fordype seg i FNs konvensjon om barnas rettigheter.

Målet med Story2study.no er å la elevene fordype seg i FNs konvensjon om barnas rettigheter.

Prosjektleder Rune Fimreite har vært med på å utvikle et nytt undervisningsnettsted for elever i 7. til 10. klasse. Det skriver Redd Barna i en pressemelding.

Med økonomisk assistanse fra flyselskapet SAS, har Redd Barna satt opp en tjeneste for hele Skandinavia. Ifølge Fimreite er dette en del av en større avtale som organisasjonen har med SAS, som hittil har vart i fire år og nettopp er fornyet.

SAS og Redd Barna har siden 1998 hatt et samarbeid i Danmark, Norge og Sverige. Samarbeidet mellom SAS og Redd Barna har som mål å skape varige forbedringer for barn og gi barn rett til et verdig liv, skriver de to i pressemeldingen.

Story2Study skal gi barn og unge sjansen til å utforske hvilke rettigheter de har gjennom Barnekonvensjonen, og hvilken betydning konvensjonen har for verdens barn. Nettstedet skal gi elevene forståelse for at barn over hele verden har svært ulike levevilkår, og at kultur, politikk, tradisjon og økonomi har betydning for deres oppvekst.

Nettstedet har til hensikt å kunne brukes i faglig og tverrfaglig arbeid i norsk, samfunnsfag og geografi, men innholdet vil også være relevant i andre fag. Story2study gir også forslag til hvordan lærere og elever kan arbeide med Barnekonvensjonen i skoletiden.

- Vi har hentet casene fra de landene der vi har virksomhet, sier Fimreite til digi.no.

- Dette er jo absolutt ikke noe underholdningsnettsted for barn og unge, men skal kunne benyttes i undervisningen som et verktøy, sier han.

Til toppen