KARRIERE

Går fra Google til Facebook

Wave-gründer Lars Rasmussen fikk en personlig appell fra Mark Zuckerberg.

1. nov. 2010 - 16:03

Flere høyt profilerte Google-ansatte har den siste tiden sagt opp stillingene sine og satt kursen for Facebook.

Siste mann ut er Lars Rasmussen, medgründeren og en av hjernene bak tjenester som Google Maps og sanntidsplattformen Wave.

Rasmussen, som de siste årene har holdt hus i Sydney, Australia, flytter neste måned til San Francisco for å prøve lykken hos verdens største sosiale nettverk.

- Facebook føles for meg som et selskap av typen som bare dukker opp én gang i tiåret, sier dansken i et intervju med Sydney Morning Herald.

Etter seks år hos Google, der han blant annet var sentral ved etableringen av søkegigantens Australia-kontor, lot han seg friste til nytt beite.

Det hører med til historien at Facebook-gründer Mark Zuckerberg selv skal ha lokket han over. I tillegg skal Facebook-sjefen ha fristet med en svært så fri rolle.

- Min jobbeskrivelse er «kom og heng med oss en stund, så ser vi hva som skjer». Det er ganske spennende, sier Rasmussen til avisen.

Fredag var hans siste arbeidsdag hos Google. Overgangen skjer dermed mindre enn tre måneder etter at søkeselskapet la ned satsingen på Wave.

Etter det Syndey Morning Herald erfarer bryter Lars Rasmussen nå opp med sin medsammensvorende, broren Jens og de to australierne Noel Gordon og Stephen Ma. Sammen grunnla de og solgte karttjenesten som senere ble kjent som Google Maps til Google for en ukjent sum i 2004. De samme fire var sentrale i utviklingen av Wave.

«The Google Brain Drain»

Flere nøkkelpersoner i Google har sluttet den siste tiden, blant annet flere av toppene i annonsenettverket AdMob.

I mai sluttet Erick Tseng, en av de ledende utviklerne bak Android, for å begynne hos Facebook. Måneden etter gikk Chrome OS-utviklingssjef Matthew Papakipos samme vei.

Allerede i fjor begynte San Francisco Chronicle å kalle fenomenet «The Google Brain Drain».

Avisen mener det er påfallende hvor ofte talentfulle ingeniører slutter i Google for å begynne hos Facebook.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.