Går fra Hello til Nordisk Mobiltelefon

Går fra Hello til Nordisk Mobiltelefon

Nils-Petter Tetlie (bildet) overlater sjefsstolen i Nordisk Mobiltelefon til Matthias Peter.

Tidligere toppsjef i Banetele Matthias Peter gikk over til Nadir Nalbant og mobilopeartøren Hello i mars i fjor.

Men her ble han ikke lenge.

I dag kommer nokså overraskende en pressemelding om at Matthias Peter nå erstatter Nils-Petter Tetlie som administrerende direktør for Nordisk Mobiltelefon Norway, selskapet som står bak telekomoperatøren Ice.

Ice er et resultat av at Nordisk Mobiltelefon Norway AS, en del av det nordiske telekom-konsernet Nordisk Mobiltelefon AB, digitaliserer det tidligere mobilnettet NMT 450 og gjenskaper det til et moderne mobilnett, som senere i år vil tilby et enda mer komplett tjenestetilbud. Dette vil omfatte, foruten dagens mobile bredbåndsprodukt, en trådløs erstatning for fasttelefon og mobiltelefoni.

Peter mener Ice skapt en sterk merkevare og en voksende kundebase innenfor et spennende segment av bredbåndsbrukere med behov for mobilitet og hastighet som overgår de mer begrensede GSM- og 3G/UMTS-nettene.

Nils-Petter Tetlie har varslet styret i Nordisk Mobiltelefon at han ikke ønsker å fortsette som administrerende direktør for selskapets satsing i Norge.

Han overlater et selskap som siden lanseringen i juni i fjor har fått i underkant av 10.000 aktive kunder. Ice har i første omgang satset tungt på utbygging av mobilt bredbånd, og har nå dekning over store deler av landet. Ukentlig suppleres det mobile bredbåndsnettet med basestasjoner som gir bedre dekning og høyere kapasitet.

Lederskiftet skjer den 15. februar og Nils-Petter Tetlie vil i en overgangsperiode fungere som rådgiver til virksomheten.

Radiofrekvensene som benyttes i Ice-nettet hevdes å gir senderne lang rekkevidde og signalene kan gå inn i daler og rundt åser og fjell, og er i så måte godt egnet til å gi god dekning i hele landet.

Til toppen