Går fra IBM

Tidligere statsråd skifter beite til fordel for First House.

Går fra IBM
Per Høiby, adm. direktør i First House, er svært fornøyd med å hente Morten Andreas Meyer som ny partner til selskapet. Meyer til høyre i bildet. Bilde: Svein Erik Dahl (First House)

Tidligere moderniseringsminister Morten Andreas Meyer forlater IBM til fordel for kommunikasjonsrådgiverne i First House. Men han er mest kjent for sin omfattende politiske karriere for Høyre.

Han var statssekretær for Erna Solberg i perioden 2001 til 2003 samt moderniseringsminister fra 2004 til 2005. Han startet i IBM i 2006 der han har hatt flere ledende stillinger inn mot offentlig sektor.

– Jeg har hatt interessante og lærerike år i IBM, men følte at tiden nå var inne til å vurdere en alternativ vei. Jeg har fulgt utviklingen av First House med interesse, og jeg er imponert over den posisjonen som er bygget opp på kort tid. Jeg ser frem til å arbeide i det viktige spenningsfeltet mellom politikk og næringsliv i et sterkt og bredt sammensatt kollegium, sier Morten Andreas Meyer.

First House ble etablert i januar 2010 og har flere eks. politikere blant de ansatte. Den mest kjente er Bjarne Håkon Hansen, som gikk til First House fra jobben som helseminister. Også Jan Erik Larsen, tidligere Jens Stoltenberg nære rådgiver, jobber i selskapet.

Oppdatert: digi.no skrev tidligere i dag at Morten Andreas Meyer var sentral i etableringen av Difi. Det stemmer ikke. digi.no beklager.

    Les også:

Les mer om: