Går fra Opera til toppstilling i Alcatel

Lars Boilesen gjør et langt hopp når han blir ny Alcatel Norge-sjef.

Lars Boilesen gjør et langt hopp når han blir ny Alcatel Norge-sjef.

Lars Boilesen (38) går fra stillingen som salgsdirektør i Opera Software til administrerende direktør i Alcatel for Norden og Baltikum fra 22. august.

At Alcatel har klart omstillingen fra å være en telekomleverandør til å bli en teknologipartner på trippeltjenester og fremtidens IP-løsninger skal være en medvirkende årsak til at Boilesen vil gå over til nye utfordringer.

Boilesen er dansk og utdannet som siviløkonom fra Aarhus Business School i Danmark. Han er bosatt i Norge og får ansvaret for Alcatels aktiviteter i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island i tillegg til Estland, Latvia og Litauen.

Boilesen har vært knyttet til Opera Software fra 2000 og bygget opp selskapets kommersielle aktiviteter som salgsdirektør.

Før det har han jobbet i Lego-gruppen med ansvar for markedsføring og salg i Øst-Europa, etterfulgt av salgsarbeid for Tandberg Data i Nord-Europa og Asia og etterhvert også globalt.

Nå tar han fått på oppgaven med å markedsføre og selge et fullt spekter av data og telekom løsninger til et krevende marked i Norden og Baltikum.

Alcatels nye store satsingsområde er integrerte løsninger med sammensmelting av fast- og mobiltelefoni.

- I fremtiden vil brukerne ha bredbånd tilgjengelig overalt, på tvers av nettverk og på hvilken som helst terminal. Jeg gleder meg til å lede det nordiske markedet inn i den fasen, sier Alcatels påtroppende leder, i en pressemelding.

Frode Haugen går over til Radionor, der hans første oppgave ligger innenfor trådløs bredbåndsaksess.

Til toppen