AVTALER & KONTRAKTER

Går fra Sesam til Kvasir og Google

Edda Media, tidligere Orkla Media, dropper Sesam og satser i steden på Eniro som søkepartner.

8. nov. 2006 - 08:34

Sesam har inngått samarbeidsavtaler med mange av de norske nettstedene. Nå mister de en stor partner som totalt utgjør nærmere 800.000 brukere.

Edda Media, det som tidligere var Orkla Media, består blant annet av Tinde, N3Sport, Hardware.no og mange lokal- og regionsaviser. De velger nå å droppe samarbeidet med Sesam og går heller i partnerskap med Eniro.

Eniro står blant annet bak søketjenesten Kvasir og Gule Sider.

- Samarbeidet med Sesam har ikke vært like bredt som det vi nå starter med Eniro. Nå har vi funnet en strategisk partner som dekker våre behov, sier Morten Gran, salgsdirektør i Edda Digital til Finansavisen.

Selv om det dreier seg om mange brukere som nå forsvinner over til konkurrenten, hevder Sesam at dette ikke er et problem for dem å miste dette partnerskapet.

- For oss får dette marginal betydning. Det hadde vært verre om det skjedde om et halvt år når vi hadde brukt større ressurser på samordning med Eddas nettsteder, sier Mikal Rohde, administrerende direktør i Sesam, til Finansavisen.

Eniro får betalt for trafikken som genererer fra nettstedene til Edda Media. Partnerne skal også samarbeide om å videreutvikle tjenestene fremover.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.