TELEKOM

Går i protest mot Giske

Lederen for Telenors bedriftsforsamling fratrer.

Leder av bedriftsforsamlingen i Telenor, den erfarne næringslivslederen Jan Erik Korssjøen, trekker seg i protest mot næringsminister Trond Giskes håndtering av statens eierskap i selskapet.
Leder av bedriftsforsamlingen i Telenor, den erfarne næringslivslederen Jan Erik Korssjøen, trekker seg i protest mot næringsminister Trond Giskes håndtering av statens eierskap i selskapet. Bilde: Marius Jørgenrud
4. mai 2012 - 15:31

Oslo (NTB): Lederen for Telenors bedriftsforsamling, Jan Erik Korssjøen, går av fordi han er uenig med næringsminister Trond Giske (Ap) i prosessen rundt styrelederens avgang.

Korssjøen trekker seg også fra vervet som leder av nominasjonskomiteen i selskapet.

    Les også:

Jan Erik Korssjøen, tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, trekker seg som leder for bedriftsforsamlingen i Telenor.
Jan Erik Korssjøen, tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, trekker seg som leder for bedriftsforsamlingen i Telenor.

- Årsaken til min fratredelse er at jeg er uenig med den største aksjonæren i bakgrunnen for, tidspunktet og gjennomføring av prosessen som ledet til at styrelederen fratrådte, sier Korssjøen. Og den største aksjonærene er altså staten, ved næringsminister Giske.

Harald Norvik varslet tidligere denne uken at han går av som styreleder i Telenor på grunn av manglende tillit fra statsråden. Korssjøen har ledet bedriftsforsamlingen siden 2001, men etter generalforsamlingen 16. mai, er det slutt. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.