KARRIERE

Går på dagen

Kort tid etter at Yahoo fikk ny toppsjef forlater gründeren selskapet på dagen.

Jerry Yang var medgründer av Yahoo, men forlater nå selskapet etter snart 17 år. Avgangen, som skjer på dagen, kommer kort tid etter at selskapet har utnevnt ny toppsjef.
Jerry Yang var medgründer av Yahoo, men forlater nå selskapet etter snart 17 år. Avgangen, som skjer på dagen, kommer kort tid etter at selskapet har utnevnt ny toppsjef. Bilde: Toby Melville/Reuters/SCANPIX
18. jan. 2012 - 09:29

Tirsdag kveld med det kjent at Jerry Yang forlater selskapet han var med å etablere i 1995. Yang har vært sentral i selskapet siden starten og satt blant annet i styret samt innehadde en rekke andre posisjoner før han med umiddelbar virkning trakk seg denne uken.

Dette skjer kort tid etter at Yahoo utnevnte Scott Thompson til ny toppsjef rett etter nyttår. Thompson kom fra stillingen som sjef for den eBay-eide betalingsformidleren Paypal. Hans jobb blir å snu Yahoos negative trend de siste årene.

Selskapet, som driver en av verdens største portaler og som en gang var ledende innen online markedsføring, har slitt voldsomt i konkurransen med Facebook og Google og har mistet sin dominerende posisjon på nettet.

– Min tid i Yahoo, fra etableringen til i dag, har omfattet noe av den mest spennende og givende tiden i mitt liv. Men tiden har nå kommer for at jeg må forfølge andre interesser utenfor Yahoo. Når jeg nå forlater selskapet som jeg var med å starte for nær 17 år siden, er jeg svært entusiastisk for utnevnelsen av Scott Thompson som ny CEO, og hans evner sammen med resten av ledelsen, til å guide Yahoo inn i en spennende og suksessfull fremtid, skriver Yang i en pressemelding som gikk ut tirsdag.

Naturlig nok spekuleres det en del i hva som ligger bak Yangs brå avgang. På Wall Street ble nyheten tatt godt imot, og aksjekursen steg rundt tre prosent etter ordinær handel. Årsaken er at det spekuleres i at Yangs avgang vil gjøre det lettere for selskapet å selge unna sine eiendeler i Yahoo Japan og aksjene i det kinesiske internettselskapet Alibaba.

Yang skal ha vært en sterk motstander mot at disse eiendelene blir solgt ut. Også et mulig oppkjøp fra en eller flere oppkjøpsfond virker mer sannsynlig med Yang ute av selskapet, melder blant andre Reuters.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.