BEDRIFTSTEKNOLOGI

Går til namsretten for å stanse Windows XP

Den koreanske portalen Daum går til namsretten i Seoul for å stanse Windows XP. Grunnen er at Microsoft-systemet integrerer mange av tjenestene som Daum lever av.

5. okt. 2001 - 09:29
Daum Communications

Kravet til namsretten i Seoul om å ikke tillate salg av Windows XP i landet ble levert torsdag 4. oktober. I tillegg til brudd på konkurranselovgivningen, beskyldes Microsoft for brudd på personvernet. Det siste begrunnes med "utilbørlig registrering av personlige opplysninger" ved installasjon av Windows XP.

Microsoft Corporation sier de vil svare etter en offisiell reaksjon fra namsretten eller konkurransemyndighetene. I mellomtiden sier Microsoft seg villig til å samtale med Daum og de andre selskapene.


De 18 selskapene sies å vurdere ytterligere tiltak. De kontrollerer blant annet programvareutsalg i flere kjøpesentre, og kan tenkes å tvinge butikkene her til å boikotte Windows XP.

Microsofts utviklingssjef Bill Gates skal besøke Seoul i to dager fra 16. oktober. På programmet er blant annet en storstilt lokal lansering av Windows XP.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.