JUSS OG SAMFUNN

Går til sak etter anbudstap for Siemens

VHF-gruppen tapte anbudskamp mot Siemens. Nå krever de erstatning av staten.

17. des. 2007 - 07:19

(NTB): Selskapet som tapte anbudskonkurransen om levering av mobilterminaler til det nye nødnettet, går nå til erstatningssak.

Siemens fikk kontrakten på levering av 10.000 terminaler til en verdi av mellom 50 og 60 millioner kroner. I oktober fastslo Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) at anbudskonkurransen ikke ble gjennomført i henhold til reglene.

Anbudskonkurransen ble blant annet gjennomført etter hasteprosedyre, noe det ikke var hjemmel for. Kravet til likebehandling ble også brutt ved at Siemens hadde en fordel i konkurransen som ikke ble utjevnet. Siemens er nemlig også leverandør av selve nødnettet.

– Vi investerte mye i anbudskonkurransen. Nå går vi til sak og krever erstatning fra Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK), sier konsernsjef Jan Foyn i VHF-gruppen til VG.

I første omgang vil Foyn ha tilbakebetalt alle utgifter selskapet hadde i forbindelse med anbudet. Han utelukker heller ikke at tap av framtidige inntekter kan bli et tema.

– Uansett blir det fort snakk om et sjusifret beløp, sier han.

Foyn er lite fornøyd med måten DNK har håndtert saken etter KOFAs avgjørelse.

– De holder fast ved sitt opprinnelige standpunkt og viker ikke en tomme. Derfor ser vi oss nødt til å gå til sak. Vi håper fremdeles å få kontrakter for leveranser av terminaler i de kommende rundene, sier han.

Til sammen skal det kjøpes inn rundt 45.000 terminaler til det nye landsdekkende nødnettet. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.