Går ting for tregt? Her er 9 mill. kroner

Oracle-sjef Larry Ellison fortsetter sitt aggressive og arrogante korstog mot Microsoft og IBM. Slik kan du bli millionær.

Oracle-sjef Larry Ellison fortsetter sitt aggressive og arrogante korstog mot Microsoft og IBM. Slik kan du bli millionær.

En pressekonferanse med Oracle-sjef Larry Ellison er aldri kjedelig. Ellison er trolig den eneste som bruker markedsføring og sin egen person like aggressivt som Bill Gates og Microsoft. Ellison er kjent som en arrogant og viljesterk person som bestemmer hvordan ting skal være. Ryktene sier at han ofte ikke spør sine sersjanter, men kjører i vei på egenhånd.

Hans tale på Oracle OpenWorld i San Francisco ble derfor en blanding av et religiøst vekkelsesmøte og en forestilling fra en standup-komiker.

Her er noe av høydepunktene fra Ellisons forestilling:

- Tredobling av hastighet:

Driver du et nettsted med IBMs DB2-database eller Microsoft SQL Server, vil du oppnå minst en tredobling av farten hvis du bytter til Oracle 9i Application Server og Oracle 8i. Hvis ikke får du en million dollar av oss.

- Fly-lignelser:

Flyselskapene har ikke lyst å sette sammen sine egne fly, og brukerne ønsker ikke selv å justere trykket i kabinen. Vi mener det er bra å redusere valgmulighetene for justeringer og del-installasjon i våre produkter.

- Diverse harselering med Microsoft SQL Server:

Den eneste programmet som kan bruke muligheten til å la flere servere dele på en Microsoft-database er selve TCP-C ytelsestesten. Skal du kjøre testen bør du skynde deg, for når én maskin i klyngen faller ned, ryker alt. Kobler du Microsoft-maskiner sammen, faller påliteligheten, heller enn å øke. For faller én server ned, er systemet ditt nede.

- Svar på hvordan resultatene kommer til å utvikle seg fremover:

"Oppover".

- Lengre svar på samme spørsmål:

Jeg skulle gjerne hatt en profittmargin på 120.000 prosent, men jeg er blitt fortalt at resultatet ikke kan være høyere enn omsetningen. Jeg er en ingeniør - jeg skjønner ikke noe om hvordan aksjemarkedet reagerer.

- Konkurrenten i Seattle:

Microsoft sier Windows NT er det mest kompliserte prosjekt menneskeheten har gjennomført. Det er ikke en god nyhet, det er jo helt forferdelig.

Sa Larry Ellison.

Til toppen