BEDRIFTSTEKNOLOGI

Garanterer 100 % Pure Java-kode

Testverktøy som finner feil, tester ytelse og garanterer 100 % Pure Java kode i applikasjonene, er nå tilgjengelige fra Sun Microsystems.

Liv Torild Mytting
19. aug. 1997 - 18:03

Verktøyene i SunTest Java Testing Kit 1.1.3 er plattformuavhengige og vil ifølge Sun være de første verktøyene som kan teste applikasjoner for alle plattformer. Dette skal være en verktøypakke som inneholder programmer som gjør det mulig å kjøre troverdige tester av Java-applikasjoner. De forskjellige verktøyene tester både på kvalitet og ytelse for alle slags plattformer, slik at man ikke trenger å investere i plattformspesifikke testprogrammer. De viktigste verktøyene i pakken er JavaStar, JavaSpec og JavaScope. I tillegg får man tilgang til verktøy som JavaSpin og JavaPureChec som sørger for 100 % Pure Java kode.

Settet kan kjøres overalt der det finnes en Java Virtuell Maskin som støtter Java Development Kit 1.1, som f.eks. HotJava Browser eller AppletViewer. SunTest settet kjører også på PC- og Macintosh-maskiner som kjører eldre JDK versjoner.

SunTest-verktøyene er ment til bruk for profesjonelle programmerere eller testgrupper som vil teste applikasjoner under utvikling. Verktøyene kan finne feil eller bugs i programmene, men kan ikke debugge de. Programmet brukes derfor sammen med Java Workshop eller andre utviklingsverktøy.

IBM lisensierte JavaStar, JavaSpec og JavaScope verktøyene i SunTest i begynnelsen av august og vil bruke dem i sine interne Java-utviklingsprogrammer.

Markedssjef Tosten Tøfte i Skrivervik Data sier til digi.no at også dette er rimelig dyre programmer som først og fremst vil være attraktive for større firmaer som satser på applikasjonsutvikling i Java. Universiteter og skoler vil få pakkene til rimeligere priser, legger han til.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.