Garanterer sikker sletting

En av Sveriges største dataforhandlere, Atea, får nå tilgang til Ibas' tjenester innen datasletting. Den nordiske samarbeidsavtalen gjør Atea i stand til å garantere at kundenes sensitive data blir sikkert slettet.

Det er Kongsvinger-selskapets svenske datterselskap Ibas Laboratories AB som har inngått avtalen med Atea.

Atea har økt sitt fokus på datasikkerhet. I 2001 håndterte selskapet 30.000 PC-er fra det nordiske markedet, og estimatet for 2002 er 40.000 PC-er. Blant kundene finnes flere av Nordens største banker, bioteknikk- og telekomselskap, eksempelvis Ericsson.

- De fleste organisasjoner har eller kommer til å få sikkerhetsproblemer ved håndtering av gamle PC-er. En PC med sensitiv informasjon må ved utrangering bli tatt hånd om allerede ved eierens skrivebord. Sikkerheten må garanteres til all informasjon er slettet. Samarbeidet med Ibas innebærer at vi kan tilby våre kunder sikre metoder for datasletting, sier adm. direktør Pär Aspengren i Atea i en pressemelding.

- Etter at PC-ene er blitt slettet og kontrollert blir de solgt som brukt, og inntekten dekker ofte hele kostnaden for returhåndteringen. For kunden innebærer dette alltid en besparing sammenlignet med kostnaden ved å skrote maskinen på en miljømessig måte. Å kunne tilby håndtering av brukte PC-er uten sikkerhetsrisiko er også en forutsetning for at produsentansvaret fungerer som planlagt, sier han.

Markedssjef Tormod Nymoen i Ibas er fornøyd med den nye partneren.

- Det gir oss tilgang til en enorm ressurs og ikke minst en meget interessant kundeportefølje, sier han.

Til toppen