Garmin Pocket PC med GPS

Garmin har supplert sine Palm-baserte GPS/PDA-er med en versjon som kjører Pocket PC.

Garmin har supplert sine Palm-baserte GPS/PDA-er med en versjon som kjører Pocket PC.

Garmin lanserte sin første PDA med integrert GPS i 2002, med den PalmOS-baserte iQue 3600. I går kunngjorde selskapet det de mener er den første Pocket PC-drevne PDA med integrert GPS, iQue M5.

PDA-messig er iQue M5 en typisk Pocket PC med Windows Mobile 2003 Second Edition og en 416 MHz Intel PXA 272 prosessor, utstyrt med 64 MB direkteminne (RAM) og 64 MB leseminne (ROM). Forbindelsen til PC-er, mobiltelefoner og annet utstyr går over Bluetooth.

Maskinen starter automatisk når man presser på en knapp som frigjør satellittantennen. Da kopler mottakeren seg automatisk opp mot GPS-satellittene, og viser kartgrensesnittet. Navigeringssystemet kan talestyres.

Garmins programvare gjør det blant annet mulig å overføre adresser fra PDA-ens standardliste til GPS-systemet, og få automatisk lagt opp den mest hensiktsmessige veien for å komme dit.

Enheten veier 166 gram og har en 3,5 tommers TFT-skjerm med en oppløsning på 320 ganger 240 punkter og valgfri orientering. Batteriet skal kunne levere fra fem til sju timers kontinuerlig bruk av GPS-systemet. Det er uttak for mikrofon og hodetelefon, og det er en integrert MP3-spiller. I tillegg til Bluetooth er det infrarødoverføring samt USB.

Prisen i USA er satt til 750 dollar, altså i overkant av 4500 kroner etter dagens kurs. Enheten kommer på det amerikanske markedet i februar. Det er ikke klart når den kommer til Europa.

    Les også:

Til toppen