Garmin skal tilby egen GPS-mobil

Flere etablerte mobilselskaper leverer mobiler med GPS-støtte. Nå vil Garmin gjøre det samme.

Garmin skal tilby egen GPS-mobil

Flere etablerte mobilselskaper leverer mobiler med GPS-støtte. Nå vil Garmin gjøre det samme.

Garmin, et selskap mest kjent for sine navigasjonsløsninger, ønsker å få sin del av det lovende markedet for mobiltelefoner med GPS-støtte. Det er ventet at dette markedet vil vokse langt raskere enn markedet for separate GPS-enheter.

I løpet av tredje kvartal i år skal Garmin komme meed Nüvifone, en turbo-3G-mobil (HSDPA) som ifølge Garmin vil være utstyrt med nettleser og støtte for overføring av data og personlige meldinger, inkludert e-post og SMS.

Men først og fremst er det nok navigasjonsmulighetene som skal gjøre mobilen attraktiv. Mobilen vil utstyres med en 3,5 tommers berøringsskjerm som skal ha tre hovedikoner, «Ring», «Søk» og «Vis kart».

Dersom Nüvifone settes i holderen i bilen, vil den automatisk aktivere navigasjonsmenyen og en håndfri ringemodus, også dersom samtalen allerede pågår i det mobilen settes på plass i holderen. Når mobilen tas ut av holderen igjen, vil den automatisk huske posisjonen, slik at brukeren lettere kan finne tilbake til bilen.

Mobilen vil være forhåndslastet med kart fra enten Øst- eller Vest-Europa, eventuelt Nord-Amerika. Kartene vil som vanlig inkludere millioner av interessepunkter og kjørebeskrivelser basert på tale er inkludert.

Nüvifone skal også ha støtte for Google Local-søk, slik at brukerne kan søke etter for eksempel kafeer i nærheten. Mobilen vil også støtte Garmin Online-tjenesten, som skal inneholde oppdatert informasjon om blant annet trafikkforhold, bensinpriser, nyheter, værmeldinger og lokale begivenheter.

Mobilen skal ha innebygd kamera hvor bildene automatisk geotagges med posisjonen til mobilen. Bildene skal enkelt kunne lastes opp på Googles Panoramio-nettsted.

Kameraet skal også kunne brukes for videoopptak. Mobilen skal dessuten kunne spille av musikk i formatene MP3 og AAC.

Flere detaljer har Garmin så langt ikke oppgitt. Det er ikke kjent hva mobilen vil koste eller i hvilke markeder den vil bli solgt.

Til toppen