Gartner: 5,5 Ghz PC med 1 terabyte lagring i 2005

Her er hva Gartner tror vil skje med den stasjonære PC-en og PC-markedet i årene fremover.

I en samling analyser for 2003 trekker Gartner frem hva de mener vil skje med forskjellige markeder og IT-produkter, både i 2003 og i årene fremover.

Les også:

Her er hva det store analyseselskapet mener om PC-en og PC-markedet:

Dårligere tider og mangelen på ny programvare som krever høyere ytelse gjør at mange bedrifter vil forstå at de kan forlenge levetiden på sin eksisterende PC-park til minst fire år. Men å beholde maskinene så lenge krever bedre oppfølging som øker prisen, men driftsstabilitet sparer penger, poengterer Gartner. Salget vil derfor trolig bare øke med syv prosent i årene fremover til 2006. Det trege salget vil presse ned prisene på PC-er med fem prosent i 2003.

Men de som velger å kjøpe seg nye maskiner vil få nyte godt at Moores lov fremdeles gjelder. I 2005, anslår analyseselskapet, vil en vanlig stasjonær PC selges med en 5,5 GHz prosessor, en harddisk på hele 1 terabyte (1000 GB), 512 MB minne og en 17-tommers LCD-skjerm. Men utover ytelsen er det lite nytt - 3 av 4 maskiner vil fremdeles se ut som dagens grå, store kasser. Det er først med PCI Express-teknologien som kommer i 2004 at vi vil begynne å se nye typer design.

Gartner mener at dagens hjemmenettverk og systemer for rettigheter på musikk og film er umodne. Først i 2007 vil systemene bli så gode at folk flest vil begynne å koble stereoanlegg, TV og Internett-linjer sammen.

- Gjennomsnittsmaskinen i 2003 vil ha en 2,8 GHz prosessor og en harddisk på 160 GB.

Til toppen