Gartner advarer mot virtuelle verdener

Mange IT-selskaper har flokket seg til 3D-verdener som Second Life, men Gartner sier nei.

Gartner advarer mot virtuelle verdener

Mange IT-selskaper har flokket seg til 3D-verdener som Second Life, men Gartner sier nei.

En lang rekke IT-selskaper har opprettet virtuell kontorer i 3D-verden Second Life, og særlig IBM har satset tungt. Men analyseselskapet Gartner er skeptiske til 3D-verdenene, primært på grunn av sikkerheten.

Gartner peker ikke på selve IT-sikkerheten, men ID-sikkerheten i systemene. Second Life-systemet er eid av Linden Labs og forholder seg ikke til noe sikkerhetsstandarder, påpeker analyseselskapet. Hvem som helst kan derfor gå inn og opprette figurer med utseender og navn for å utgi seg for å være andre enn de er.

Second Life tilbyr heller ikke noe system for å verifisere IDen til en 3D-figur (avatar) man møter inne i systemet.

Dette gjør 3D-verdener uegnet til å avholde møter eller dele spre informasjon utover ting som faktisk skal offentliggjøres alment, mener Gartner.

Bedrifter som ønsker seg 3D-systemer for å avholde møter eller utveksle informasjon bør gå til anskaffelse av systemer de selv drifter og kontrollerer.

Gartner advarer også mot manglende kontroll rundt alle former for endringer og aktiviteter i 3D-verdener som Second Life, noe som er en fare for bedrifter som er nervøse for sine navn og rykter.

Bedrifter bør likevel absolutt følge med på utviklingen av 3D-verdener, påpeker Gartner.

Til toppen