Gartner anbefaler å vente med Microsoft "Yukon"

Analyseselskapet Gartner anbefaler å vente til 2004 med å bruke den kommende versjonen av SQL Server - "Yukon" - til webapplikasjoner.

Analyseselskapet Gartner anbefaler å vente til 2004 med å bruke den kommende versjonen av SQL Server - "Yukon" - til webapplikasjoner.

Yukon er et svært viktig produkt for Microsoft, med forgreninger til en rekke andre satsninger. En forestående beta ble nylig utsatt, med henvisning til påg|ående sikkerhetsarbeid, men med forsikringer om at den endelige versjonen ikke skulle utsettes.

Les også

I en betenkning datert 16. september, skriver Gartner at man trass i Microsofts pågående sikkerhetsarbeid, bør vente til det foreligger en Service Pack 1 for Yukon, dersom man bruker SQL Server til å legge ut tjenester på Internett. Gartner tror at de fleste vil vente til midten eller slutten av 2004 før de legger Yukon til grunn for weborientert produksjon.

Gartner tror også at Yukon ikke vil nå opp til IBM DB2 eller Oracle i skalerbarhet, og forventer ikke at Microsofts database vil kunne konkurrere for installasjoner med 4000 samtidige brukere og databaser på flere terabytes.

Tidlige brukere som ikke ønsker å vente på Service Pack 1, anbefales å nøye seg med et minimum av tjenester fra operativsystemet, og å overvåke varsler fra Computer Emergency Response Team for å holde seg løpende orientert om alle sårbarheter.

Til toppen