BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gartner: Dramatisk dyrere å sikre informasjon

Gartner Group har utgitt en undersøkelse der det spås at bedrifters utgifter til informasjonssikring vil øke til 4 prosent av omsetningen innen 2011.

27. juni 2001 - 07:48

Undersøkelsen er døpt "The Price of Information Security" og er tilgjengelig gratis for Gartner Groups kunder.

I dag bruker bedrifter gjennomsnittlig 0,4 prosent av sin omsetning på å sikre sine informasjonslagre mot innsyn og tilgang fra uvedkommende. En økning til 4 prosent innen 2011 kan betegnes som dramatisk. Beregningsmodellen er utviklet av Gartners egne analytikere med forskningsdirektør Roberta J. Witty i spissen, og skal gjenspeile et globalt gjennomsnitt blant bedrifter.

Modellen fordeler utgifter på kategoriene personell, maskinvare, programvare, eksterne tjenester og fysisk sikring. Utgifter på personalsiden utgjør halvparten av de samlede utgiftene til informasjonssikring. Utgifter til fysisk sikring er forholdsvis små, skriver Witty i en e-post der hun svarer på spørsmål fra digitoday.no.

Modellen er begrenset til beregninger av samlede eierkostnader for tiltak som skal verne om informasjon. Den tar ikke hensyn til problemstillinger knyttet til hvor mye de ulike tiltakene bidrar til å redusere risikonivået. Witty skriver at interne kilder må betraktes som en stadig høyere risikofaktor. Hun knytter dette til det faktum at stadig flere gir sine partnere tilgang til egne nettverk og applikasjoner. I slike tilfeller må partnere betraktes som interne og ikke eksterne.

Siden Internett-bårne forretningsprosesser spiller stadig større rolle, vil også Internett framstå som en viktig risikofaktor overfor bedriftens interne informasjon. Gartner tror at minst halvparten av bedriftene innen 2004 vil oppleve betydningsfulle tap som følge av trusler relatert til bedriftens avhengighet av Internett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.