Gartner: Dropp Windows XP

Har du Windows NT eller 2000, finnes det ikke noen gode grunner til å kjøpe Windows XP, mener analyseselskapet Gartner Group.

Har du Windows NT eller 2000, finnes det ikke noen gode grunner til å kjøpe Windows XP, mener analyseselskapet Gartner Group.

Gartner Group har alltid advart mot nye operativsystemer fra Microsoft og Windows XP er ikke noe unntak. Gartner mener at de første versjonene av nye Microsoft-operativsystemer ikke er stabile nok og at man minst bør vente til første feilfiks lanseres.

Men denne gangen er Gartner Group ekstra klar i språket. Gartner Group mener at Microsoft ikke tilbyr noen fordeler eller viktige nye funksjoner, XP er bare en risko.
.
- Microsoft tilbyr ikke noe verdi med å oppgradere. Jeg kan ikke se noen påtvingende grunner til å oppgradere til Windows XP nå. Pålitelighet og stabilitet er viktig for bedriftsbrukere, og dette er foreløpig ikke der, sier Phillip Sargeant, utredningsdirektør for servere og lagring hos Gartner Group, til Computerworld Australia.

- Det vil dukke opp hull i Windows XP. Vent til Microsoft har lappet dem igjen, er rådet fra Sargeant.

Hjemmebrukere bør også tenke seg om to ganger. Noen av de store nyhetene, som for eksempel videokonferanse, fungerer ikke med de analoge modemene de fleste brukere har. Men det er klart at for de fleste hjemmebrukere som sitter med DOS-basert Windows, vil XP gi langt større stabilitet og sikkerhet.

IDC, en konkurrent til Gartner, mener at salget av Windows XP vil ta av raskere enn noen Windows-oppgraderinger hittil.

Til toppen