Gartner: - EMC styrker posisjonen som markedsleder

Lagringsselskapet EMC økte sin markedsandel i lagringsmarkedet i fjor til 34,6 prosent, og er med det tre ganger større enn nummer to på lista, påstår Gartner-selskapet Dataquest i en ny analyse.

EMCs andel i det eksterne RAID-markedet er høyere enn den samlede andelen for de fire nærmeste konkurrentene, Compaq, IBM, Hewlett-Packard og Sun, skriver EMC i en pressemelding.

Selskapet viser til en ny rapport fra Dataquestsom viser at Compaq, som den nest største aktøren har 10,8 prosent av markedet. Hitachi Data Systems Corporation falt ned til en åttendeplass, med 3,7 prosent.

Dataquests analytikere peker på at det har skjedd et skifte i markedet mot mer bruk av åpne, intelligente lagringsløsninger - hvilket fører til at en rekke store selskaper velger å investere i sentraliserte lagringsløsninger.

- Lagring av informasjon har blitt den viktigste komponenten i en suksessfull IT-strategi. Selskaper må administrere og få merverdi av den stadig økende mengden av informasjon. Den raskeste veksten og største etterspørselen finner vi på nettverksbaserte lagringsløsninger, sier senioranalytiker Roger Cox i Dataquest. Gartner-selskapet anslår at enn 80 prosent av ekstern lagring vil være nettverksbasert i løpet av 2005.

Gartner Dataquest rapporten viser at EMC er den største leverandøren av eksterne lagringsløsninger for hver av de fire server-operativsystemene Sun Solaris (EMC 43.1%, Sun 30.9%), Windows NT/2000 (EMC 31.9%, Compaq 24.9%), HP-UX (EMC 45%, HP 38.6%), og OS/390 (EMC 48.5%, IBM 29%).

I tillegg holder EMC også ledertrøya i Linux-markedet, påstår Dataquest.

Til toppen