Gartner-favoritt må kutte

Venter rekordresultat, men må likevel permitere.

Gartner-favoritt må kutte

Venter rekordresultat, men må likevel permitere.

Tilpasninger til et urolig finansmarked gjør at IT-selskapet Exie nå må permitere fem personer.

Selskapet som ble etablert i 1997 har de senere år gitt vekst og gode resultater. I fjor omsatte selskapet for 40 millioner kroner og med et resultat på to millioner.

Men en større investering i et produkt som Gartner omtaler som en framtidig vinner, har ført selskapet i en finansiell knipe.

- Vi har investert 40 til 50 millioner kroner i et nytt produkt i verdensklassen som ble lansert i Haag i januar, forteller administrerende direktør Bjørn Rist i Exie til digi.no.

På grunn av investeringen kommer selskapet på minus-siden og muligheten for å hente inn penger er langt vanskeligere enn for ett år siden.

- Markedet har stupt når det gjelder å hente penger, sier Rist.

Det nye produktet Exie har investert i er et rapporteringsverktøy som ikke bare går ut til ledelsen, men til alle medarbeidere i foretaket.

Rist forteller at produktet har fått positiv omtale fra Gartner og at det er solgt til fire kunder. Han håper derfor at dem som er permitert kan få tilbake jobbene.

Gartner ser på Exie som en mulig framtidig vinner innen virksomhetsstyring. Likevel må altså selskapet permitere på grunn av de urolige tidene og bankenes vegring på å gi lån.

Exie er et norsk programvareselskap som utvikler programvare for virksomhetsstyring til privat og offentlig sektor. Selskapet har 40 ansatte og inngikk nylig en større samarbeidsavtale med ISS, et av verdens ledende foretak innen kontorstøtte-drift.

Til toppen