RESULTATERFINANS

Gartner feller knusende dom over tidligere superstjerne

Commerce One sliter stadig tyngre og nå har analysebyrået Gartner felt en usedvanlig hard dom.

11. okt. 2002 - 15:06

Les også:


I en fersk rapport til sine kunder har analysegiganten følgende råd til sine mange bedriftskunder:

"Disse oppsigelsene signaliser fortsatt svakhet og kunder bør forberede alternativer/nødplaner (prepare contingency plans) i tilfelle ting blir verre." Gartner mener med andre ord at kunder for sikkerhets skyld bør forberede seg på at Commerce One kan kollapse fullstendig eller gå konkurs, og hva kundene da skal gjøre.

Gartner råder også Commerce One-brukere til å gjennomgå sine avtaler og studere hvilke opsjoner og muligheter de har dersom ting skulle forverre seg ytterligere. Blant annet bør kunder som bruker Commerce One vært påpasselig hvis selskapet forsøker å bytte ut supportfolk. Da bør man vurdere oppsagte Commerce One-folk i stedet.

Dette er dårlige signaler for blant andre IBX, som har brukt Commerce One til å lage innkjøpsportalen for offentlig sektor.

Gartner tegner et generelt ganske svart bilde for Commerce One som tapte 71 millioner dollar i andre kvartal. Bruddet med den tidligere samarbeidspartneren SAP gjør ikke ting bedre, og det er nå stadig vanskeligere for Commerce One å opprettholde en rask nok utvikling av sine produkter.

Gartner tror ikke noe på redningsplanen til Commerce One. Selskapet skal satse på Web Services, en teknologi Gartner mener ikke er moden nok.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.