Gartner gjentar at Vista blir utsatt

Gartner gjentar at Vista blir utsatt

Beta-verjonen Microsoft har ute nå er for dårlig og Microsoft må utsette Vista nok en gang, mener Gartner.

Det nærmer seg lansering av Microsofts forsinkede operativsystem Vista. Microsoft står fast på at de forholder seg til lanseringsdatoene i høst og i første kvartal neste år på tross for mange indikasjoner om at den vil bli utsatt enda en gang.

Analyseselskapet Gartner har tidligere gått ut og sagt at Windows Vista vil bli utsatt. Den påstanden gjentar de nå og begrunner det med at nåværende betautgaver av operativsystemet rett og slett er for dårlig.

    Les også:

I en egen blog om Windows Vista på Gartners hjemmeside skriver selskapets analysesjef at Windows Vista lanseringen vil bli utsatt til andre kvartal neste år. Han mener at selv om systemet generelt sett ser ganske bra ut, så er det for mange småfeil i systemet som tilsammen skaper endel problemer.

- Under overflaten er det en del problemer. Spesielt gjelder det grafikkdrivere og generell skjermtegning som mangler den nødvendige finpussen for at Vista kan gå fra beta til release candidate. Jeg har begynt å legge merke til en rekke mindre feil som ikke lar seg reprodusere. Det er ikke uvanlig at systemet kjører seg fast i et minutt eller lengre, skriver Steve Kleynhans, forskningssjef i Gartner.

Keynhans påpeker at mange av feilene forekommer i forbindelse med bruk av mer forbrukerorientert funksjonalitet som for eksempel mediaavspilleren og mediasenteret og ikke i det mer bedriftsorienterte funksjonene.

Og dette kan være i ferd med å skape den berømte høna-og-egget-effekten for Microsoft. Hvis beta-testere opplever at det er for mange feil i Vista, fortsetter de ikke å bruke systemet eller hører på erfaringene til andre og lar være å installere beta-versjonen.

Uten en kritisk masse med beta-testere får Microsoft dermed heller ikke lokalisert alle småfeilene og rettet dem.

Til toppen