Gartner Group skamroser Tandberg

Videotelefon-produsenten Tandberg kunne neppe ha skrevet en hyggeligere anbefaling selv enn den de får fra Gartner Group, verdens største IT-analyseselskap.

Videotelefon-produsenten Tandberg kunne neppe ha skrevet en hyggeligere anbefaling selv enn den de får fra Gartner Group, verdens største IT-analyseselskap.

Tandberg mottok kanskje årets julepresang tidlig. I en fersk rapport skamroser det mektige IT-analyseselskapet den norske videotelefoni-produsenten. For utenforstående ser den to sider lange testen og konklusjonene ut som de skulle være skrevet av Tandberg selv.

Rapporten virker nesten påfallende hyggelig, men Gartner Group er kjent for sin nøytralitet og hamrer løs hvis de finner svakheter, enten det er tekniske problemer, markedsmessige svakheter eller strategisek spørsmål som stilles. Gartner følger videotelefonmarkedet tett fordi det vokser raskt og har tidligere rost Tandberg.

Les om Gartner Groups tidligere ros:


Gartner Group lever av å dele ut slike analyser til de 15-20.000 største databrukerne i verden som betaler i dyre dommer for uavhengige råd. Ved å følge Gartner Groups råd, sikrer IT-sjefer seg også totalansvaret dersom noe skulle gå galt i fremtiden. Et "terningskast 6"-stempel fra selskapet kan derfor bety enormt for en leverandør.

Gartner-rapporten er først og fremst en test av Tandbergs toppmodel Vision 5000, som i Norge koster rundt 180.000 kroner. Gartner Group har ingen anmerkninger og peker på at både design, pålitelighet og brukervennlighet samt video- og lydkvalitet er "excellent" og "ekstremt bra".

Med et slikt produkt og Tandbergs andre tilbud, konkluderer derfor Gartner Group med at det norske selskapet trolig blir markedsleder i 2001. I dag sier Tandberg selv at de er nummer tre, bak de to amerikanske produsentene PictureTel og Polycom.

- Det er fantastisk at verdens mest kjente IT-analyseselskap gir oss en så rosende omtale, sier Terje Rogne, finansdirektør i Tandberg til digi.no. Rogne mener Gartner Group-rapporten vil gi Tandberg et skikkelig løft, men han vil ikke spå konkret.

Til toppen