Gartner: Ikke kjøp systemer fra Ariba

Fallet i dot.com-bransjen presser mange programvareleverandører. Nå går analyseselskapet Gartner til det uvanlige skritt å ikke anbefale kjøp av systemer fra Ariba.

De to programvarehusene Ariba og Commerce One var to flaggskip i dot.com-bransjen. Alle som skulle drive med avansert ehandel, måtte vurdere selskapenes produkter som ledende. Men når kundene falt i nedgangen som har herjet, fulgte leverandørene etter

Ariba har fremdeles interessant teknologi, men selskapet sliter så tungt at det mektige analyseselskapet Gartner Group nå anbefaler sine kunder om ikke å kjøpe Ariba-systemer, skriver Computer Sweden.

En mislykket fusjon med Agile, store underskudd og slanking av staben, har sammen med det generelle kursfallet sendte Ariba-aksjen ned fra en topp på 179 dollar til dagens 6,5 dollar.

En høy risiko for at selskapet vil forsvinne eller bli solgt, gjør at kundene kan bli sittende med systemer de ikke får videreutviklet. Gartner mener selskaper som IBM, Peoplesoft, JD Edwards og Siebel er potensielle kjøpere, men at en fusjon alltid vil føre til så store produktendringer at det blir kostbart for kundene.

Til toppen