Gartner: - Kjøp Pentium II mens du kan

Analyseselskapet Gartner Group mener Pentium III er en god nyhet for brukerne, men ikke av helt den samme grunnen som Intel.

Analyseselskapet Gartner Group mener Pentium III er en god nyhet for brukerne, men ikke av helt den samme grunnen som Intel.

Pentium III har fra forskjellige kilder fått en heller lunken mottakelse etter lanseringen tidligere i uken, og nå feller analyseselskapet Gartner Group sin dom. Gartner Group påvirker store deler av verdens IT-innkjøp gjennom sine råd til svært mange av verdens store og mellomstore bedrifter.

I et kort notat til alle sine kunder forteller Gartner Group at de synes Pentium III er en god nyhet for kundene. Det er ikke fordi Pentium III gir noen nevneverdig fordeler for bedriftskunder, men fordi lanseringen vil føre til dramatiske priskutt på Pentium II-PCer.

- Etter hvert som Pentium III-baserte systemer kommer i salg vil Pentium II-maskiner raskt falle i pris. Dette billigsalget bør bedrifter utnytte så lenge det varer. Bare de mest krevende brukerene trenger å evaluere Pentium III-maskiner nå, sier Gartner Group i en fersk analyse.

Analyseselskapet peker på at til tross for at Intel har gitt Pentium et nytt versjonsnummer er det ikke snakk om noe generasjonsskifte: Pentium III har 70 nye instruksjoner som øker farten på flyttallsberegninger, noe vanlige bedriftsbrukere ikke har bruk for. For Microsoft Office og vanlige kontorprogrammer utnytter i liten grad flyttallsdelen av prosessoren i PC-en, poengterer Gartner Group.

De programmer som bruker mye flyttallsberegninger må dessuten skrives om for å utnytte de nye instruksjonene, noe som tar tid. Heller ikke den økte farten gjør det verdt å kaste seg over Pentium III: For de aller fleste brukere har ikke maskinytelsen vært flaskehalsen på laaang tid. Prosessor-ytelsen øker raskere enn hva nye programvare krever, understreker Gartner Group.

Analyseselskapet toner også ned Intels markedsføring av serienummer-systemet Pentium III innfører. Meningen er blant annet at IT-sjefer lettere skal kunne holde oversikt over sine maskiner, men dette behovet er allerede dekket av DMI-standarden. Desktop Managment Interface-standarden gir hver maskin et unikt nummer, fremholder Gartner Group.

Til toppen