BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gartner: - Kun tre databasegiganter igjen

Databasemarkedet er redusert fra fem store leverandører til tre giganter, mener analyseselskapet Gartner Group. Her er rådene de gir sine kunder:

Einar Ryvarden
16. juli 1999 - 15:04

Bedrifter som skal velge databaseløsning for sine IT-systemer, bør kjøpe fra Oracle, IBM eller Microsoft. Tidligere inkluderte det mektige analyseselskapet Gartner Group også Sybase og Informix i sin "teten av markedet"-liste. Til tross for at både Sybase og Informix nå tjener penger, anbefaler Gartner Group at man tenker seg nøye om før man investerer stort i deres produkter.

Gartner Group mener at det bare er IBM, Oracle og Microsoft som holder følge med den tekniske utviklingen og som vil fortsette å vokse de neste fire årene. Derfor råder selskapet kundene sine til å bare vurdere disse tre.

Dette er i følge Gartner Group svakhetene og styrkene til de tre:

IBM:

Til tross for at IBMs markedsføring av DB2 som et produkt, er selskapets database i virkeligheten tre forskjellige produkter for stormaskiner, AS/400 og Windows NT/Unix. Det er derfor ikke mulig å flytte applikasjoner mellom de tre versjonene når du trenger høyere ytelse. IBM har likevel gjort store fremskritt i lage en felles kode for de tre versjonene, men NT/Unix-versjonen mangler støtten for de tyngste oppgavene.

Microsoft:

Microsoft ligger bak de andre leverandørene på ytelse, men arbeider med saken og vil i løpet av 2003 ha hentet inn konkurrentens forsprang, mener Gartner. De to neste årene vil Microsoft fokusere på flerprosessor-støtte og raskere analysesvar. Selskapets fremste salgsargument er lav pris og enkel, automatisk innstallasjon og justering.

Den store svakheten er at SQL Server er bundet til Windows NT/2000 med de ytelsesproblemer og plattformkonflikter det gir. Selskaper som vurderer SQL Server må tenke nøye igjennom sine fremtidige behov, advarer Gartner Group. Microsoft vil fortsette å dominere lavenden av markedet i årene som kommer.

Oracle:

Når du skal vurdere Oracle, må du bør se bort fra selskapets høyrøstede og innfallsartede markedsføring, mener Gartner Group. Oracle 8i fokuserer på Internett og visker ut skillelinjene mellom databasen og operativsystemet, men de fleste kunder er ikke så interessert i dette foreløpig. Oracle var også altfor fokusert på NC-maskinene for noen år siden. Sammenliknet med Microsoft støtter Oracle Java og klarer å håndtere større datamengder. Med Unix-støtte skalérer også Oracle bra.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.