Gartner mener Intel forvirrer kundene

Analyseselskapet Gartner mener Intel har for mange bærbare prosessorer og spår et skuffende salg for de nye Tablet PC-maskinene.

I en samling analyser for 2003 trekker Gartner frem hva de mener vil skje med forskjellige markeder og IT-produkter, både i 2003 og i årene fremover.

Les også:

Her er hva det store analyseselskapet mener om utviklingen og markedet for bærbare maskiner:

- Bærbare maskiner vil fortsette å spise markedsandeler fra stasjonære maskiner, men markedet vil slite med det store utvalget av Intel-prosessorer. I tillegg til Pentium 4 og Celeron som noen benytter i bærebare maskiner, selger også Intel mobil-versjoner av Pentium 4 og 3. I tillegg kommer "Banias", en ny prosessor som blant annet inkluderer støtte for WLAN trådløse nettverk. Det store antallet prosessorer vil forvirre både leverandører og kunder og mange vil bomme i sine kjøp i 2003, mener Gartner.

Men lanseringen av 'Banias' (offisielt døpt Pentium-M mens produktfamilien med relaterte brikkesett med mer heter Centrino), trolig i løpet av andre kvartal, blir en stor nyhet. Brikken vil gi lengre batterilevetid og mindre maskiner med WLAN. De fleste privatkunder vil dog kjøpe de litt tyngre og billige maskinen som gir høy ytelse.

Les også

Gartner er tøffe i sin dom over de nye TabletPCene som lar deg skrive og tegne på skjermen. Salget i 2003 vil bli skuffende. Mangel på programmer som tar i bruk mulighetene, klønete maskindesign og alt for høy pris vil føre til at alle vanlige brukere sier nei. Det er i nisjemarkeder som helsebransjen, datainnsamling og forsikring Tablet-PC får et fotfeste i løpet av året. Men det er også en mindre gruppe leder- og IT-interesserte som "må ha".


Gartner tror salget vil ende på under en halv million enheter globalt i 2003.

Les også

Gartner mener at veksten for WLAN vil skyte ytterligere fart i 2003 og at Bluetooth kommer, men bare for kommunikasjon mellom to enheter, for eksempel PC og mobil. Men klønete oppsett, interoperabilitetsproblemer og sikkerhetsutfordringer vil bremse. Bedrifter bør vurdere sikkerhetsvalgene før de tar i bruk Bluetooth-utstyr.


- DVD-skrivere blir ikke vanlig i bærbare maskiner før i 2004 og Office 11 som kommer til høsten vil ikke endre så mye.

Til toppen