Gartner: - Oracle bedre enn SAP for mellomstore bedrifter

Gartner mener Oracle har et bedre tilbud til mellomstore bedrifter enn SAP. Her er hvorfor.

Gartner mener Oracle har et bedre tilbud til mellomstore bedrifter enn SAP. Her er hvorfor.

Gartners europeiske sjefanalytiker på økonomisystemer, Tony Humphries, har studert hva de to andre hovedutfordrene til Visma og Angresso arbeider med. Han har mest tro på Oracle.

SAP og Oracle gikk i motsatt vei av hverandre når de skulle lage sine tilbud til mellomstore bedrifter. SAPs system er kjent for sin fleksibilitet, men dette kan bety mye dyr skreddersøm. Selskapet har derfor tidligere laget versjoner ferdigtilpasset til forskjellige bransjer.

Men det var tydeligvis vanskelig å skalére ned hele SAP-pakken, skal man tolke hva SAP har gjort. Selskapet har kjøpt et israelsk selskap og deres Business One ERP-pakke som er rettet mot mellommarkedet.

Lotte Glad, informasjonssjef i SAP Norge forteller at Business-produkter nå er oversatt og over fire forhandlere arbeider med å lære seg produktet. Salget av pakken vil derfor komme i full gang i august/september i år.

Men Gartners sjefanalytiker har en innvending:

- Problemet er at hvis du vokser eller begynner å få behov for muligheter som ikke ligger i Business One, må du bytte det ut og starte på nytt med SAP. Slike bytter er alltid dyre og tidkrevende, sier Humphries til digi.no.

- Oracle har derfor laget en bedre løsning, mener han. Oracles tilbud til mellomstore bedrifter, Oracle Special Edtions, er egentlig den fulle Oracle-samlingen av programvare for økonomi- og bedriftsstyring. Oracle har bare laget en spesialversjon tilpasset mindre bedrifter som typisk selger enten varer eller tjenester.

Pakken har et tak på 25 brukere og kommer med en ferdig prislapp - 100.000 euro for både maskinvare og en viss mengde tilpasninger.

- Bedrifter som kjøper denne pakken har en stor fordel. De bruker egentlig Oracles hovedtilbud og kan åpne opp sperrene ved å betale mer dersom de vokser ut av Special Edition, poengterer Gartner-analytikeren.

Han mener også at Oracle legger nok ressurser i satsingen:

- Vårt inntrykk er at Oracle saster knallhardt og mener alvor med dette produktet. Alt er ikke på plass, men dette er en tiltrekkende løsning for mange, sier han til digi.no.

Les også hva Humphries sier om at Microsoft skal lansere ERP-pakke i 2005.

Til toppen