Gartner skal granske nødnettprosjektet

Gartner skal granske nødnettprosjektet

Justisdepartementet leier inn et analyseselskap for å granske innstillingen fra nødnettprosjektet.

Nødnettprosjektet er et kjempeprosjekt og vil gi et omsetningsløft for det selskapet som vinner avtalen. Prislappen for et nytt landsdekkende lukket nødnett er på hele 3,6 milliarder kroner.

Kampen om kontrakten står mellom to allianser, ledet av henholdsvis Siemens og det europeiske forsvarskonglomeratet EADS.

Tilbyderne har brukt mye penger og lang tid på å utarbeide sitt tilbud og offentliggjøringen av kontraktsvinneren skulle skjedd i sommer.

    Les også:

Nå har Justisdepartementet bestemt seg for å gjøre en uavhengig granskning av prosjektets innstilling om valg av leverandør.

Gjennomgangen skal være ferdig i første halvdel av november, og den skal utføres av konsulentselskapet Gartner.

– Selv om nødnettprosjektet har lagt frem et godt grunnlag for beslutning er det viktig at vi får en uavhengig kvalitetssikring. Vi vil unngå å komme i en situasjon med kostnadsoverskridelser, slik staten har opplevd i tidligere større prosjekter, sier statssekretær Terje Moland Pedersen i Justisdepartementet, i en pressemelding.

Justisdepartementet vil så gå til Stortinget med en proposisjon om utbyggingen av nødnettet. Det arbeides med sikte på at proposisjonen kan fremmes før året er omme.

– Det var ikke akkurat planlagt at vi skulle ta denne ekstra runden, men Justisdepartementet har ikke den samme rutinen som andre departement på store anskaffelser. Derfor velger vi å gå dette ekstra etter i sømmene, heter det i en uttalelse fra departementets Rednings- og beredskapsavdeling til iOslo.no.

Til toppen