Gartner spår billigere PC-er

Gode nyheter for PC-kjøpere og dårlige nyheter for bransjen: Gartner Group/Dataquest spår en massiv priskrig.

Gode nyheter for PC-kjøpere og dårlige nyheter for bransjen: Gartner Group/Dataquest spår en massiv priskrig.

Etter flere hyggelige år med høy vekst og vanlig konkurranse, vil oppbremsingen i den amerikanske økonomien utløse en priskrig på stasjonære og bærebare PC-er i årene fremover. Dette spår analyseselskapet Gartner Group og deres datterselskap Dataquest.

Gartner Group mener at det er Dell og Gateway som kommer til å utløse krigen. Disse selskapene selger direkte og har marginer de kan kutte i nå som salget bremses. Dette vil de ikke bare gjøre i USA, men over hele verden. Leverandører som Compaq og IBM må følge etter, til tross for at disse selskapene akkurat har fått sine PC-divisjoner over i pluss.

Gartner Group/Dataquest tror Dell og Gateway til dels vil lykkes i sin strategi for å selge flere PC-er. Analyseselskapet spår en vekst i PC-salget i år med 10,7 prosent til 144,5 millioner PC-er. Til neste år vil de lavere prisene løfte salget med hele 14,5 prosent.

Analyseselskapet tar dog et uvanlig forbehold i sine ellers skråsikre spådommer. Usikkerheten i den amerikanske økonomien og spredningseffekten til Europa gjør tallene usikre.

Til toppen