Gartner spår snarlig død for HD DVD

Analyseselskapet Gartner tror det bare kan gå én vei med HD DVD-salget.

Gartner spår snarlig død for HD DVD

Analyseselskapet Gartner tror det bare kan gå én vei med HD DVD-salget.

Mye tyder på at Blu-ray Disc den siste måneden har forsterket overtaket på HD DVD de siste månedene. Riktignok har blant annet HD DVD gjort betydelige priskutt på spillere, noe som en periode økte salget, men også Sony, Panasonic og Sharp har i det siste gjort lignende salgsframstøt i USA, blant annet ved å tilby billige eller gratis Blu-ray-spillere til kjøpere av store TV-er.

Etter at Warner Bros i begynnelsen av januar kunngjorde at filmselskapet skulle slutte å gi ut titler på HD DVD, har svært mange konkludert med at HD-krigen nærmer seg slutten.

Nå har også analyselskapet Gartner kommet til samme konklusjon, skriver Computerworld Singapore.

Gartner melder i denne ukens Semiconductor DQ Monday Report at det mener at Toshibas priskutt på spillere kanskje kan forlenge HD DVD-formatets levetid noe, men at det etter hvert begrensede utvalget av filmtitler som vil distribueres i formatet i framtiden vil bli fatalt for formatet.

Fem av de syv største filmselskapene støtter nå kun Blu-ray Disc.

I rapporten heter det at Gartner forventer at Blu-ray Disc vil være det seirende formatet i konsumentmarkedet innen utgangen av 2008, og at HD-krigen da vil være over.

    Les også:

Til toppen