ANALYSER

Gartner spår vårløsning for RFID

Løsninger med trådløse RFID-brikker er et av de raskest voksende IT-markedene nå, forteller Gartner.

14. des. 2005 - 11:26

Bruk av trådløse ID-brikker som kan avleses på kortere eller lengre avstander skal revolusjonere veldig mange former for logistikk og kontroll/styring av gjenstander og mennesker. Etter hvert som prisene på brikkene og ikke minst avleser-utstyr faller, vokser bruken.

Dette gjør at RFID er et av de raskest voksende segmentene i IT-bransjen, viser tall fra analyseselskapet Gartner. Foreløpig er markedet beskjedent - omsetningen vil ende på 504 millioner dollar, men det er en vekst på 39 prosent fra 2004.

Og denne veksten vil holde seg - i 2006 ender omsetningen på 751 millioner doller og så tar salget virkelig av, tror Gartner og spår en omsetning i 2001 på 3 milliarder dollar.

Gartner påpeker det samme som IBM Norge flere ganger i år har gjort overfor digi.no: Mange tester og vurderer RFID for tiden og dette vil skape konkrete prosjekter til neste år.

Analyseselskapet legger til grunn for sin spådom om raskt vekst at RFID-brikker tas i bruk på stadig nye bruksområder. Medikament-beholder er et ferskt eksempel på grunn av nye offentlige krav i USA om sporbarhet og holdbarhet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.